Despre minciuna_2

"V-am amenintat" ieri ca voi continua divagatiile mele despre minciuna si cu lucruri mai practice. Este ultimul articol pe tema asta, din aceasta serie ca deja dam prea mare importanta unui lucru murdar. A, sa imi pun combinozonul iar sa nu imi murdaresc sufletul si pe urma continui. .... Gata, hai sa ii dam drumul la treaba. Tineti-va bine, binisor sau ghinisor depinde de aria de raspandire geografica a fiintelor voastre.

Spuneam ieri, sau asta trebuia voi sa intelegeti ca o relație adevărată și sănătoasă necesită încredere și loialitate din partea ambilor parteneri. Dacă unul dintre parteneri nu are încredere sau nu este loial, atunci relația este cu siguranță sortită eșecului mai devreme sau mai tarziu. Când decizi să îți împarți viața cu o anumită persoană, înseamnă că trebuie să decizi și să nu-i ascunzi niciodată nimic sau să-i faci rău. De asemenea, minciuna poate afecta grav o relație, iar majoritatea oamenilor pot simți că partenerul lor nu este onest, chiar înainte de a avea dovezi clare despre asta. Asta ar fi trebuit sa sintetizati citind articolul trecut, de ieri. Ok, acum ca stiti si ca am fixat acest lucru, mergem mai departe.

Pentru a fi mai sigur că partenerul tău te minte sau nu, și pentru a afla dacă sentimentul tău interior este corect, poti sa incerci sa fii atent la ceva semne care îți pot dezvălui intr-o masura apreciabila dacă partenerul tău te minte. Se cuvine sa fac o cuvenita lamurire aici. Nu vorbesc doar din experienta, am mai citit si vorbit cu diverse persoane despre asta.

1. Partenerul isi schimba grav comportamentul, se schimba ca persoana, ca om, ca atitudine si exprimare.
Explic acum asta: Dacă partenerul tău începe brusc să se comporte diferit, este evaziv, schimbă și anulează planurile pe care le-ați făcut cu ceva timp în urmă, fără un motiv întemeiat, ar trebui să fii mai atent. De asemenea, dacă arată prea multă afecțiune, chiar mai mult decât îți arăta în trecut, s-ar putea să ascundă ceva. Dacă se enervează brusc atunci când îl întrebi ceva, s-ar putea să o facă din cauză că îți ascunde ceva, iar acest lucru pune o presiune mare pe el și uneori cedează nervos. În acest caz, ar trebui să îl confruntați deschis pentru a pune capăt minciunilor sale. Ati trait si voi asta vreodata in viata? Eu, da....

2. Acționează în mod diferit pe rețelele de socializare și în viața reală.
Mare inventie aceste retele sociale. Cate cupluri au distrus numai ele stiu, sau poate nici ele, retelele zic. Pai o simpla cautare un simplu search prin paginile publice la care ai acces iti releva multe. Sie ca iti ascunde, fie ca nu-ti spune, fie ca te ignora. Dacă lucrurile pe care le postează pe rețelele de socializare nu sunt în conformitate cu lucrurile pe care ți le spune, cu siguranță te minte. Dacă îți spune că merge într-un anumit loc, dar din postările sale de pe rețelele de socializare reise altceva, atunci fie îți ascunde ceva, fie nu îi pasă suficient de mult de tine încât să te țină la curent cu tot ceea ce face, cu schimbările de planuri sau cu evenimentele la care participă.

3. Îți spune "Eu nu te mint niciodată!" sau "nu te-am mintit niciodata", tot una-i...
Cea mai mare minciună pe care o poate spune o persoană este că nu minte niciodată. Minciunile dulci nu sunt niciodată mai bune decât adevărul amar. am scris si un citat despre asta ala cu cafeaua si adevarul, va amintiti? Eu da! Toată lumea minte, cu toate acestea există o diferență între minciunile mici și minciunile mult mai grave. Dacă partenerul tău susține că nu minte niciodată, probabil că face mult mai mult de atât. Știi vorba aceea din popor: cine se scuză, se acuză. (e o vorba din popor, popor francez insa, qui s'excuse s'accuse). Ei bine, chiar așa este. Atunci când partenerul tău îți ascunde ceva, va face orice pentru a te manipula psihologic astfel încât să crezi ceea ce îți spune. Cateodata poate reusi dar de cele mai multe ori nu. Si se adanceste si mai tare in minciuna iar tu esti si mai sigur ca te-a mintit grav.

4. Neagă ceva ce a făcut.
E foarte important acest aspect, acordati-i va rog atentie un pic mai mare.
Când vorbești cu partenerul tău despre ceva ce a făcut greșit, fii atent la modul în care se exprimă, la frazele pe care le folosește și la ritmul de vorbire. Poate spune mult mai mult decât simple cuvinte. Dacă partenerul tău spune, de exemplu, „Nu am făcut asta” în loc de „Îți pot explica felul în care au stat lucrurile cu lux de amănunte și vei înțelege cum s-a întâmplat.”, ar putea să mintă (vedeti, sunt bland cu acest "s-ar putea"). Când mint, oamenii se simt speriați și tind să-și scurteze propozițiile și, de asemenea, să evite contactul vizual. Oamenii cinstiți vor face exact opusul pentru că sunt încrezători și vor dori să explice totul în detaliu pentru că știu că nu mint.

5. Te acuză pe tine că minți. Adica un fel de "hotul striga hotii!!!".
Unul dintre lucrurile pe care le fac mincinoșii adesea este acuzarea partenerului lor de lucrurile greșite pe care le-au făcut. Deci, dacă partenerul tău te acuză că ai mințit atunci când tu nu ai făcut nimic rău, cu siguranță el a făcut ceva nepotrivit, te minte în legătură cu asta și se simte vinovat.

6. Un mincinos e lipsit de coerență.
Poveste spusă de interlocutorul tău este coerentă? Chiar dacă persoana îți vorbește cu atenție și precizie, dacă ceea ce îți spune nu are sens, nu te învinovăți că nu ai înțeles. Pune-l pe interlocutor să-ți relateze din nou povestea. Dacă este inventată va fi dificil pentru el să își amintească toate detaliile pe care le-a spus prima dată. În acest moment se va simți prost, se va îngrijora de ce va spune dacă îi vei cere detaliile de la început.

7. Interpretarea limbajului corpului.
Limbajul corporal contează mult. O atitudine negativă cu brațele încrucișate și picioarele îndreptate cu vârfurile către exterior sunt semne care nu înșală. O persoană sinceră și binevoitoare va avea mai mult tendința de a-și îndrepta vârfurile picioarelor către tine și de a vorbi cu brațele deschise. Pentru ca aceste tehnici să-ți fie de folos, amintește-ți că orice tip de comunicare dintre doi oameni nu este chiar o știință exactă și că fiecare persoană se exprimă diferit în funcție de gradul său de timiditate, de umor, de personalitate. Pentru a te înșela cât mai puțin încearcă să înțelegi persoana care îți vorbește. Fii atent la modul în care aceasta te privește în mod obișnuit, la maniere, la gesturi. Astfel vei detecta mai ușor momentele când minte. Cu cat cunosti mai bine acea persoana cu atat mai usor iti va fi sa observi cele povestite mai sus. Unele lucruri de comportament sau gesturi nu ti le poate ascunde, ele vin involuntar.

8. Un mincinos ia distanță față de lucrurile reproșate.
Un exemplu care imi vine in minte acum, ca sa va dumiresc este urmatorul: Când Bill Clinton a spus in fata congresului American "nu am avut relații sexuale cu această femeie"(stiti cu totii episodul, cred), ar fi putut zice "nu am avut relații cu Monica", (e vorba de Monica Lewinsky pentru cei care nu cunosc subiectul si vor sa stie mai mult), dar el a ales să ia distanță pentru a ne face să credem că o cunoștea atât de puțin, încât nu își mai amintește nici numele… Revenind la speta noastra, in orice acuzatii nu va folosi nume proprii, chiar daca intrebarile tale au fost tintite cu nume si prenume. "Ce treaba sa am eu cu ala", "nu il cunosc pe individul asta", "nu m-a sunat niciodata asta de care imi zici tu", etc

Hai ca v-am facut capul mare. Poate prea mare. Mai am exemple dar sunt lucruri de finete care ar trebui explicate foarte in amanunt ca sa le puteti intelege si interpreta in practica curenta. Spatiul de aici nu imi permite sa fac acest lucrul si eu alt articol pe tema asta nu mai scriu. De ce?. Cuva masinii de curatat suflete mi s-a stricat si nu as vrea sa raman cu vreo pata cauzata de un viitor articol.