Uneori_1

Uneori, te trezești și te întrebi cum naiba ai ajuns aici. Te invarti intr-un abis, ca un c()i intr-o caldare, esti luat de curent si trantit cu capul de toate cele. Simti ca te lovesc toate valurile lumii , pe tine, doar pe tine si te cuprinde furia. Îți pui întrebări si ajungi sa te regăsești depășit de regrete și vinovăție. Te simți gol, dezbracat, de(z)puiat, dezputernic, dezumanizat și acest ciclu poate continua săptămâni, luni, multe suflete si ani.
 
Acum sa ne-ntelegem...., toți facem greșeli și alegeri proaste din când în când. Unii mai multe, altii mai putine dar de fak-ut, tot facem. Uneori ne găsim în situații care pur și simplu ne distrug pe dinăuntru și ne dezbrăcă de tot ceea ce credeam ca suntem, cândva. Si atunci ramanem aproape goi, cu (toate) membrele-n vant, cum ziceam mai sus. Există momente cand propriile noastre acțiuni sau incapacitatea de a acționa, ne-au împiedicat fericirea sa mai existe și ne-au ucis visele. Da Gogule, le-au omorat. Pe vise, da, ce nu ai priceput? Prostiile, greselile sau indecizia din anumite etape ale vietii au sugrumat sperantele, fericirea zi seninul sufletului. Există și momente în care pare că alții sau factori externi au conspirat să ne oprească, să ne țină pe loc și să ne ia propriul simț al sinelui. Sau al binelui. Asa ne e mai usor. Mereu sa fie altii de vina. Duca-se pe pustii, eu nu am facut, nu am dres, nu ma simt vinovat sau vinovata. Mai ales... vinovata (sic!).
 
Daca e sa ma asculti pe mine, cred ca, sa te confrunți cu vina trecutului, nu este niciodată ușor. E greu si iti cade incomod pe chelie. Te poate consuma incet dar sigur și închide într-o închisoare a îndoielii de sine, a regretului și frustrării. Frustrarea trecutului te urmareste si te va urmari mereu. Si istoria se poate repeta si in zilele noastre. Daca nu ai inteles-o bine la vreme, daca nu ai invatat nimic din si despre ea. Poate deveni povestea vieții tale. Un film bun sau prost, candidat la Oscar, la Zmeura de Aur sau la Lingura de lemn. Oricum, daca iese prost, regizorul a fost de vina si in acest caz. Nu tu ca actor, nu tu ca mobil al actiunii. (si reactiunii!). Regizorul, soarta, altii din jur, karma sau "asa a fost scris sa fie". Jalnica consolare!
 
Mersul mai departe sună bine pentru majoritatea oamenilor. Dar de multe ori în viață, nu am putut merge mai departe pentru că nu eram suficient de puternici emoțional sau spiritual pentru a face față consecințelor propriilor acțiuni. Nu eram maturi, si nu vorbesc aici de varsta. Adica gandeam cu ... "partea posterioară sau inferioară a unor fiinte sau obiecte" (asa zice-n dex). Si atunci, dintr-o neglijența neexplicabila deveneam insuficienti de puternici ca sa mai traim si asumarea responsabilitatii. Dar asta este o alta poveste....
 
Revin curand si cu partea a doua a acestui articol. A inceput sa ma cam doara-n.... cap de la atata argumentatie si cred ca v-am ametit suficient si pe voi pentru astazi. Stati cu ochii pi mini, bre! CR_